Facebook Twitter RSS
Mi segítünk a nehéz pillanatokban!

Ha kérdése van, írjon nekünk.
Esztergályos Cecília már kifizette a temetését Hetvenéves, de háromnak érzi magát. Kolbászon, szalonnán él. ... Tovább
Extrém temetési módok Ahogy a világ változik, ahogy egyre extrémebb lesz, úgy az ... Tovább
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? Könyv Karcsika emlékére Egy anya öt éven át nap,mint nap küzdött a kisfia életéért. ... Tovább
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, ... Tovább
Rossz embert temettek, mert nem hittek az özvegynek A 73 éves Evan Davidson hiába bizonygatta a kaliforniai Simpson halottasháznak, ... Tovább
Hírek
Most de­rült ki, mi tör­tént Bajor Imre sír­já­val
A három éve el­hunyt szí­nész­le­genda a Far­kas­réti te­me­tő­ben nyug­szik, pün­kösd­kor cso­dá­la­tos dolog tör­tént a sír­em­lé­ké­vel.

Az édesanya meghalt, de a magzat túlélte a furcsa balesetet
Egy terhes nő életét vesztette egy banális autóbalesetben, de a szerencsés gyermeke egyelőre túlélte - írja az ausztrál Yahoo. A 35 éves amerikai asszony, Shannon MacLeod épp az egyik parkolóban volt, amikor egyik gyermeke sebességbe tette az autót, amely elgázolta őt.

Temetés helyett új szokások - hazavinni, szétszórni sem lehet akárhogy!
Olcsóbb és kényelmesebb, ezért tartják egyre többen otthon elhunytjaik „porait”. Otthoni temetők: külön szabályok vonatkoznak arra, ha haza akarjuk vinni szeretteink hamvait.

Rémisztő: fotót készített az apjáról a temetés után
Dayna Lynch egy ártatlan fotót készített a család nappalijában. A képen az apja ül a fotelben a mostohaanyjával. Ám a háttérből kiválik egy arc, amely benéz az ablakon.

Carrie Fishert egy óriási Prozac kapszulában helyezték örök nyugalomra
Január 6-án különleges módon helyezték végső nyugalomra Carrie Fishert a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben - írta meg a MailOnline. A színésznő hamvait ugyanis a hagyományos urna helyett egy óriási antidepresszánst formázó kapszulában helyezték el a családi kriptában.

Sírok között szolgálnak fel egy étteremben
Egy New Lucky nevű étteremben az indiai Ahmadabadban sírok találhatók az asztalok között. Az éttermet az ötvenes években egy több száz éves iszlám temető fölé építették. Az angol Metro újság szerint a vendégek kedvelik a különleges enteriőrt.

Halottaskocsi helyett motorkerékpárral is temetkezhetnek az angolok
Motorbiciklin is megtehetik végső útjukat a megszállott motorosok egy brit férfinak köszönhetően. A halottasmotor összesen ötkerekű: elöl egy háromkerekű motor a "ló", hátul pedig egy kétkerekű, fedett, üvegezett oldalú utánfutó a koporsószállító "kordé". A legközelebbi hozzátartozók vagy barátok ülhetnek akár a "bakon" is, mivel a jókora motor többüléses.

Elhunyt az utolsó auschwitzi őr
Meghalt az auschwitz-birkenaui náci német haláltábor egyik utolsó Németországban elítélt hajdani őre, Reinhold Hanning. Ügyvédje csütörtöki tájékoztatása szerint észak-rajna-vesztfáliai otthonában hunyt el kedden, 95 éves korában, alig egy évvel a tavaly júniusban hozott ítélet után.

Akiket a halál már az életben elválaszt
Mi itthon akkor kezdtünk el a témáról beszélgetni, amikor Sírhant művek-rajongókká váltunk, és a kérdés a temetkezési vállalkozókról szóló remek sorozat öt évadja alatt napirenden is maradt. Meg persze nem állapodtunk semmiben.

Plusz tételek drágítják a temetkezést
Elkerülhetetlen, hogy változzanak a temetkezési költségek, miután tavaly év vége óta új előírások vonatkoznak a temetkezési vállalkozókra. Akár 20 százalékkal is drágulhat a kegyeleti szolgáltatás ára.

Összehasonlíthatók lesznek a temetkezési árak
A temetőkre és temetkezésre vonatkozó kormányrendelet alapján a temetkezési vállalkozásoknak január óta kötelező részletes számlát adniuk az általuk nyújtott szolgáltatásról, áprilistól már a gépi számlázás sem mentesül a kötelező számlatartalom alól - mondta Puskás Béla, a Dél-dunántúli Temetkezési Egyesület elnöke szerdán Budapesten, az Országos Temetkezési Konferencián.

Újdonságot leplezett le egy ásatás az óegyiptomi kultúráról
Szokatlan óegyiptomi temetkezést tártak fel a Nyugati sivatagban lengyel régészek – írja az MTI. Az ásatás során egy 6500 éve elhunyt ember combcsontján ejtett bemetszéseket észleltek, az effajta eljárás pedig ismeretlen volt a neolitikumban Afrikának ezen a részén.

Fáraókori temetkezési kert maradványaira bukkantak Luxor közelében
Egy mintegy 4000 éves temetkezési kert maradványaira bukkantak spanyol régészek a Nílus-parti Luxor közelében, az ősi Théba területén - jelentette be szerdán az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium.

Verona: Az olasz jogrend alapján hússzor annyi pénz járna
Az elhunyt gyermekek szülei hatmillió forintot kaptak, az olasz jogrend alapján 120 milliót is kaphatnának.

Halálos kór: Elhunyt az azbeszt-per utolsó áldozata is
Hosszú ideje húzódik az a vita, amely a Heves megyei Lőrinci és Zagyvaszántó településeken élők és az állam között zajlik.