Facebook Twitter RSS
Mi segítünk a nehéz pillanatokban!

Ha kérdése van, írjon nekünk.
Esztergályos Cecília már kifizette a temetését Hetvenéves, de háromnak érzi magát. Kolbászon, szalonnán él. ... Tovább
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? Könyv Karcsika emlékére Egy anya öt éven át nap,mint nap küzdött a kisfia életéért. ... Tovább
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, ... Tovább
Rossz embert temettek, mert nem hittek az özvegynek A 73 éves Evan Davidson hiába bizonygatta a kaliforniai Simpson halottasháznak, ... Tovább
Mi a teendő szerettünk eltávozásakor? A híradások szinte naponta számolnak be halálesetekről, de ... Tovább
További hírek

Élve balzsamozták be a kórházban

A tévedés miatt iszonyatos fájdalmak közt veszítette életét.

 A sóoldat helyett tévedésből formaldehidet tartalmazó infúziót adtak neki egy orosz kórházban. Amikor észrevették a hibát, már késő volt.


Nyomozást indítottak az orosz hatóságok egy 27 éves nő halálának ügyében, aki azután halt meg, hogy az orvosok véletlenül a holttestek tartósítására használt formalint fecskendeztek a testébe. Jekatyerina Fegyajeva a beszámolók szerint két napon keresztül szenvedett a rendkívüli fájdalmaktól, mielőtt kómába esett, és meghalt.


A fiatal nő egy rutinműtétet hajtottak végre szülővárosa, Uljanovszk egyik kórházában, amikor az orvosok végzetes hibát vétettek, és sóoldat helyett a formaldehidet tartalmazó folyadékot adtak be neki infúzióként. Anyjának elmondása szerint Fegyajeva egész testében remegett és rángatózott a műtét után, erős hasfájás kínozta, hányt, és nagy fájdalmai voltak.


Az anyuka elmondása szerint hiába kérték az orvosokat, hogy segítsenek a lányát, nem tettek semmit. És azt tanácsolták neki, hogy menjen inkább haza, és főzzön egy levest. A nő szerint az orvosok nagyon is tisztában voltak vele, hogy milyen hibát követtek el, és megpróbálták eltitkolni.

A kómába zuhant Fegyajevát végül egy nagyobb helyi kórházba szállították át, miután lélegeztető gépre kellett kötni. Szülei csak ott tudták meg, mi történt a lányukkal. Az orvosok kétségbeesve küzdöttek a nő életéért: 52 különböző gyógyszert adtak be neki, hogy megmentsék, majd egy jó nevű moszkvai kórházba szállították, de ott végül többszervi elégedetlenség miatt meghalt.
Anyja szerint a lányát kezelő orvosokat gyilkosságért kellene felelősségre vonni, hiszen tudták, miért van rosszul a gyereke, de nem tettek semmit.

24.hu