Facebook Twitter RSS
Mi segítünk a nehéz pillanatokban!

Ha kérdése van, írjon nekünk.
Esztergályos Cecília már kifizette a temetését Hetvenéves, de háromnak érzi magát. Kolbászon, szalonnán él. ... Tovább
Extrém temetési módok Ahogy a világ változik, ahogy egyre extrémebb lesz, úgy az ... Tovább
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? Könyv Karcsika emlékére Egy anya öt éven át nap,mint nap küzdött a kisfia életéért. ... Tovább
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, ... Tovább
Rossz embert temettek, mert nem hittek az özvegynek A 73 éves Evan Davidson hiába bizonygatta a kaliforniai Simpson halottasháznak, ... Tovább
Illegális kísérleteket végezhetnek halott csecsemőkön
Megrendítő látvány fogadta az édesanyát, mikor felnyitották csecsemője koporsóját.

 Legrosszabb sejtése igazolódhat be a Skóciában élő Lydia Reidnek, miután exhumáltatta 1975-ben elhunyt, alig hét napot élt csecsemője, Gary Paton holttestét. A koporsó ugyanis üres volt, csak a kisded ruháit találták meg a ládában – számolt be a történtekről a Daily Record.


A 69 éves asszony arra kérte a hatóságokat, hogy vegyenek DNS-mintát a maradványokról és hasonlítsák össze a boncoláskor vett mintákkal, hogy kiderüljön, valóban a fiát temették-e az edinburgh-i sírba.
A rendőrség nyomozást indított az eltűnt holttest ügyében, a mintákat az általuk megbízott laborba akarják küldeni, az asszony viszont ezzel nem ért egyet.


Ő azt szeretné, ha egy általa kijelölt, független intézet végezné el a vizsgálatokat.
Állítása szerint a rendőrségtől nem kapott semmilyen garanciát arra, hogy a mintákat visszakaphatja. Erre azért lenne szüksége, mert keresztény szertartás szerint kívánja újratemetni gyermekét – magyarázta.
A kis Gary több mint 40 éve hunyt el. Lydia azt mondja, a temetkezési cég mutatott neki egy holttestet, ám az nem az ő kisbabája volt. A nő azóta küzd, hogy kiderítse, valójában mi történhetett a gyermekkel. Arra gyanakszik ugyanis, hogy a skót kórházak illegálisan kísérleteztek halott csecsemők tetemén. Az anya augusztusban pert nyert a bíróságon, így engedélyezték, hogy Gary maradványait exhumálják.


Sue Black igazságügyi szakértő a feltárás után megállapította, hogy csontok nem voltak a koporsóban, illetve a bomlás nyomait sem találták meg. A ládát lényegében üresen temették el – hangsúlyozta.
Lydia Reid úgy hiszi, hogy babája testét egyszerűen ellopták. Aggasztó tény, hogy a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat elismerte, hogy valóban több ezer szervmintát tartottak vissza a skót kórházakban, ezek közül sok gyermekekhez tartozott.


Soha nem indult nyomozás az ügyben és egyetlen patológust sem vontak felelősségre – panaszkodott a gyászoló asszony.
A brit koronaügyészség is vizsgálódik, de részleteket egyelőre nem árultak el.

24.hu