Facebook Twitter RSS
Mi segítünk a nehéz pillanatokban!

Ha kérdése van, írjon nekünk.
Esztergályos Cecília már kifizette a temetését Hetvenéves, de háromnak érzi magát. Kolbászon, szalonnán él. ... Tovább
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? Könyv Karcsika emlékére Egy anya öt éven át nap,mint nap küzdött a kisfia életéért. ... Tovább
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, ... Tovább
Rossz embert temettek, mert nem hittek az özvegynek A 73 éves Evan Davidson hiába bizonygatta a kaliforniai Simpson halottasháznak, ... Tovább
Mi a teendő szerettünk eltávozásakor? A híradások szinte naponta számolnak be halálesetekről, de ... Tovább
További hírek

Videó egy túlsúlyos nő boncolásáról

Rengeteg dolgot megtudhatunk, a túlsúly okozta káros hatásokról.

A BBC Three elképesztően érdekes videókat tölt fel a Youtube-ra, érdemes körülnézni az oldalukon. Ehhez a poszthoz persze a legsokkolóbb kontentjüket választottuk ki, egyrészt mert lenyűgözően érdekes, másrészt mert elég nagy a valószínűsége, hogy ön ilyet még nem látott.

Boncolásokra ugyanis nem szokás laikus érdeklődőket, még kevésbé tévéstábokat beengedni, de ezúttal ez utóbbi történt. Ráadásul egy túlsúlyos, valamivel 100 kilogramm feletti, kb. 165 centi magas nő boncolását rögzítették, az elhunyt valamivel túl volt a hatvanadik életévén, amikor meghalt, de természetesen pontos adatait, az arcát, személyazonosságát a videó nem fedi fel.

Alább lehet megnézni a videót, de talán jobb, ha ideteszünk egy  figyelmeztetést:

Ezen a felvételen egy igazi holttest valódi felboncolása látható, és a kamera mindent megmutat kitakarás vagy homályosítás nélkül.Csak akkor kattintson a Play gombra, ha látni szeretné.  

Alább összefoglaljuk a legérdekesebbeket, amik a videóban elhangzanak azzal kapcsolatban,hogy miben más egy túlsúlyos ember teste: 

  • Már a holttest felnyitása előtt felhívják arra a figyelmet, hogy kívülről is látható a lábon, hogy túl sok folyadék volt az elhunyt testében, ami szívelégtelenségre utal.
  • Az első, függőleges vágás először kizárólag sárgás, vajszerű állagúként leírt zsírszövetet fed fel, amit további vágásokkal fel kell lazítani, hogy a belső szervek elérhetővé váljanak. Valamennyi szerv körül nagy mennyiségű zsírszövet található.
  • A videó figyelmeztet, hogy valamennyi zsírszövet mindenkiben van, önmagában a zsír normális, és az egyik funkciója az, hogy védje a szerveket. Önmagában a zsír nem probléma, az a gond, ha túl sok van belőle.
  • A hölgy tüdeje egészségesnek tűnik, de összenyomásra folyadék csöpög ki belőle, ami ödéma bizonyítéka, ami szintén az elhunyt szívelégtelensége miatt alakult ki.
  • Egy edzett ember szíve feszes, izmos, ennek a hölgynek a szíve inkább egy zsákra emlékeztette a boncmestert. A szív 449 grammot nyomott, ami nagyon nehéz egy ilyen testmagasságú személynek – ekkora magassággal általában 275 gramm körüli szív szokott együtt járni.
  • A hölgy mája is puhább a normálisnál, szinte pástétomállagú. Az elhunyt nem fogyasztott alkoholt, ezért a májának elváltozásának nagy részéért minden bizonnyal a túlsúly felelős. Ez a máj rózsaszínes, világosabb a normális vöröses árnyalatnál, ez a túlsúly egyik klasszikus jelzője.
  • A vese körül mindig van zsírszövet, de ennél a személynél kétszer-háromszor több van a szokásosnál. A vesén károsodások nyomai láthatók, ezeket feltehetőleg a magas vérnyomás okozta. Az elhunytról tudni lehet, hogy magas vérnyomással küzdött, ez a szíve elváltozásához, elégtelenségéhez vezetett, ami pedig végül a halálát okozta.

Velvet