Facebook Twitter RSS
Mi segítünk a nehéz pillanatokban!

Ha kérdése van, írjon nekünk.
Esztergályos Cecília már kifizette a temetését Hetvenéves, de háromnak érzi magát. Kolbászon, szalonnán él. ... Tovább
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? Könyv Karcsika emlékére Egy anya öt éven át nap,mint nap küzdött a kisfia életéért. ... Tovább
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, ... Tovább
Rossz embert temettek, mert nem hittek az özvegynek A 73 éves Evan Davidson hiába bizonygatta a kaliforniai Simpson halottasháznak, ... Tovább
Mi a teendő szerettünk eltávozásakor? A híradások szinte naponta számolnak be halálesetekről, de ... Tovább
További hírek

Tony Curtis-re emlékezünk

85 éves korában meghalt Tony Curtis, magyar származású színészlegenda. Curtis Las Vegas-i otthonában hunyt el , szívroham következtében.

Tony Curtis Bernard Schwartz néven látta meg a napvilágot 1925. június 3.-án Bronxban, New Yrokban.  Szülei Emanuel Schwartz és Helen Klein magyar származású zsidók voltak, akik Magyarországról, Mátészalkáról New Yorkba emigráltak és három fiúk született : Bernard, Julius és Robert. Közülük Tony volt a legidősebb és 5 vagy 6 éves koráig a magyar volt az egyetlen nyelv, amelyet beszélt. 

Emanuel szabó volt és a család a bolt hátuljában lakott. Édesanyja részt vett You Bet Your Life című műsorban, illetve Tony azt nyilatkozta, hogy Helen megütötte és agresszív volt, mint kiderült azért, mert skizofréniás volt, mely ahoz vezett, hogy Robert intézetbe került.

Amikor Tony 8 éves volt, akkor ő és Julius árvaházba került egy hónapra, mert szülők nem tudták ellátni őket, nem volt mit enniük. 4 évvel késöbb Julius meghalt. Curtis pedig csatlakozott a szomszédos bandához, melyben kiskorú bűnözők voltak.

11 éves korában egy kedves szomszéd megmentette a bűnőző élettől és elküldte őt egy Boy Scout camp-be, ahol képes volt saját erjéből élni, dolgozni. Ezt követően Seward Park High School-ba járt, ahol először 16 évesen került színpad közelébe.Lánya a híres Jamie Lee Curtis.